Ryhmissä voi tavata samasta "vaivasta" kärsiviä henkilöitä tai samaa kokevia henkilöitä. Tukimuotona voi olla asiantuntija-avun käyttäminen ja avun etsiminen. Ryhmää perustettaessa tulisi huomioida muutamia perusasioita. Niitä ovat muun muassa tilat, kohderyhmä, ajankohta, toimijat, mitä toiminnalta haetaan tai etsitään, ryhmäkoko ja säännöllisyys.

Käyn läpi vaihe vaiheelta vertaisryhmän perustamiseen liittyviä haasteita. Ensiksi kirjoitan ammatillisuuden vaatimuksista.
Vertaisryhmän ammatillisuus asettaa myös omanlaisensa haasteensa. Voiko henkilö. jolla ei ole ammatillista pätevyyttä, ammatiltaan esim. psykologi, aloittaa minkään vertaisryhmän pitämistä? Tietysti vertaisryhmiä, joita käynnistetään tai perustetaan ilman ammattipäteviä ohjaajia, mutta tällöin voi olla että vetäjällä ei ole tietoa pohjana.

Vertaistoiminnassa nousee tärkeäksi myös ammatillisuus. Ammatillinen tieto ja asiantuntemus liitetään suoranaisesti koulutuksiin, tutkintoihin tai jonkun alan kokemuksiin. Tällöin täytyisi osata yhdistää toisaalta työstä saatu kokemus ja hytöty, ja ammatillinen tieto. Tällä tavoin eri tehtävistä saatu kokemus luo edellytykset työtehtäviin.

Vertaistoiminnalla pyritään auttamaan ryhmäläisiä elämän tasapainoisempaan elämään, ratkomaan ongelmia ja löytämään niihin oikeanlaiset ratkaisukeinot. Toiminnalla haetann myös myönteisiä kokemuksia kanssa eläjiltä. Saadakseen apua ja tukea tarvittavilta tahoilta, autettavan tulisi käydä ryhmässä säännöllisesti.

Käsite vertaistoiminta on tasa-arvoisuuteen ja toisia kunnioittamiseen liittyvä toimintamuoto. Ideana on kokemusten vaihtaminen ja jakaminen yhdessä toisten kanssa. On tunne siitä, että kokee itsensä tärkeäksi, kokee tärkeänä kuuluvansa ryhmään ja tulee näin ollen kuulluksi. Jos toiminta on organisoitua ja vetäjä koulutettu, ryhmällä on hyvät edellytykset toimia. Vaikeiden elämäntilanteiden ja omakohtaisten tunteiden käsittelyjen ohella syntyy oivaltamisen sekä näkemysten kautta toimintavalmius. Vaikeampien tilanteiden käsittely edellyttää enemmän tukimenetelmiä ja ohjaamista. (Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto).

Vertaistoiminta kasvaa koko ajan. Samoin vertaistoiminnan tarve kasvaa koko ajan sillä 1990-luvulla mielenterveysongelmat ovat olleet merkittävä eläkkeelle siirtymiseen syy. Samaan aikaan sosiaalipalveluiden leikkaukset ja työttömyys kasvattaneet omaehtoisen toiminnan tarvetta. (Hulmi 2004,25).